Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

28.01.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, kentte kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneğiyle yaklaşık 15 bin kişiye 97 milyon lira destek verildiğini söyledi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2022 yılı ilk toplantısı Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şimşek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 'İmalat ve Sanayi Sektöründe İşbaşı Eğitim Programları' ve 'İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları'nda hedefine oranla Türkiye ikincisi olduğunu kaydetti. Şimşek, "Ülkemiz, üretim kapasitesini sürekli artırarak pandemi sürecini fırsata çevirmiş, 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat rekoru kırarak adeta bir üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu olumlu hava ilimiz OSB'lerine de yandı. OSB'lerimiz farklı sektörlerden yeni yatırımları ilimize çekmeye devam etmektedir. İşsizliğin en aza indirilmesi üretimle mümkündür" dedi.
Salgının üretimde ve istihdamda yarattığı olumsuz etkileri en aza indirebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı'nın ivedilikle uygulanmaya başlandığını ifade eden Vali Şimşek, "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneğiyle yaklaşık 15 bin kişiye 97 milyon lira destek olmuştur. Ayrıca 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 4 bin 574 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, işbaşı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kurslarıyla da bin 446 kişi meslek edinerek işbaşı yapmıştır. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün, 'İmalat ve Sanayi Sektöründe İşbaşı Eğitim Programları' ve 'İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları'nda hedefine oranla Türkiye ikincisi olduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI