Merkez 112 Eğitim Salonu son sistem teknoloji ile dizayn edildi

112 Eğitim Salonu son sistem teknoloji ile dizayn edildi

12.08.2022 - 10:23 | Son Güncellenme:

112 Eğitim Salonu son sistem teknoloji ile dizayn edildi

112 Eğitim Salonu son sistem teknoloji ile dizayn edildi

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA), NİĞDE'de acil tıp teknisyeni ve paramediklere acil müdahale eğitimi verilmesi için yüksek teknolojili simülasyon merkezinin bulunduğu 112 Eğitim Salonu hizmete başladı.
Kalp krizi, trafik kazası, boğulma gibi acil durumlara müdahale eden acil tıp teknisyeni ve paramediklerin daha iyi eğitebilmesi için 112 Eğitim Salonu kuruldu. İçerisinde yüksek teknolojili simülasyon merkezinin de bulunduğu salon, hizmete başladı.
İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimi Dr. Filiz Eroğlu, eğitim salonunun tanıtımında yaptığı açıklamasında, son günlerde pandemi şartları ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine artan talebi karşılamak ve personellerin hastalara daha verimli müdahale edebilmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi ihtiyacı doğduğunu söyledi. Eğitim salonunun son sistem teknoloji ile dizayn edildiğini belirten Dr. Eroğlu, “Burada sağlık çalışanlarımıza insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden uygulamalı eğitim vereceğiz. Eğitim salonumuz faaliyete geçmeden önce personelimiz bu eğitimleri alabilmek için bağlı bölge illerine gitmek zorunda kalıyordu ve kontenjan sayısı yetersiz kalıyordu. Bu eğitimlerle hastalara yaklaşırken soğukkanlılığı korumayı, düzgün ve etkin tedavi ile hastaların hızlı şekilde hastaneye ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Bu eğitimlerdeki amacımız, olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı şekilde yapmak. Çünkü olay yeriyle hastaneler arasındaki süre uzun olduğu için bu esnada hastalara daha etkin tedavi sunmak gerekir. Personellere verilen modül eğitimleri, hizmet içi eğitimler ile hayati tehlikesi olan bir hastaya daha hızlı ve etkili müdahale etmeleri durumunda hastanın hayata geri döndürme oranları daha da yükselecektir" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI