Merkez Niğde’de 320 işletme denetlendi

Niğde’de 320 işletme denetlendi

26.02.2020 - 17:48 | Son Güncellenme:

Niğde’de 320 işletme denetlendi

Niğde’de 320 işletme denetlendi

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla 81 ilde başlattığı ve 6 gün süren ürün bazlı gıda denetimleri kapsamında Niğde merkez ve ilçelerde 320 işletme denetlendi.
15 kontrol görevlisinin katılımıyla yapılan denetimlerin sonuçlarını değerlendiren Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, "Gıda kontrol ekiplerince ürünlerin içerik ve etiket bilgileri, Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası, üretim ve tüketim tarihlerine ilişkin bilgiler, uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği gibi bir dizi kriter titizlikle incelenmiştir" dedi.
Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Baş, denetlenen ürünler hakkında bilgi vererek "Hafta boyunca süren seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri oldu. Denetimlerin ikinci gününde et ve et ürünlerine ilişkin üretim yerleri denetlenirken, hafta sona erdiğinde süt, takviye edici gıda, et, ekmek, unlu mamuller üretim yerleri, takviye edici gıda satış yerleri, gıda satış yerleri, okul kantin ve yemekhaneleri ile lokanta restoran gibi toplu tüketim yerleri denetlendi" diye konuştu. 
Denetim ve numune alma iş ve işlemlerinin rutin seyrinde devam edeceğini aktaran Baş, şöyle konuştu: "Yıl boyunca tüm işletmeleri ikişer kez denetleyerek gıda sektörünü daha sağlıklı hale getireceklerini söyleyen Baş, "Denetimlerin amacı halkımıza güvenilir gıda sunmak. Yanlış yapanlar varsa onların da gereğini yaparak halkımızın kandırılmasının önüne geçmek. Tüketicilerimiz eğer bir işletmede problemle karşılaştıklarında ALO 174 gıda hattına bildirdikleri takdirde 15 gün içerisinde gerekli denetimler yapılıp şikayet sahibine geri dönüş yapılmaktadır. Tüketicilerin sağlıklı ürün yiyebilmesi için üretim ve ürünün satışına kadar tüm aşamalar uzman kontrol görevlilerimizce takip denetimi yapılmaktadır." 

FOTOĞRAFLI