Kadirli Başkan Tarhan'dan minik öğrencilere maske ve dezenfektan

Başkan Tarhan'dan minik öğrencilere maske ve dezenfektan

22.09.2020 - 16:32 | Son Güncellenme:

Başkan Tarhan'dan minik öğrencilere maske ve dezenfektan

Başkan Tarhandan minik öğrencilere maske ve dezenfektan

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- KADİRLİ Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yüz yüze eğitime başlayan okulları ziyaret ederek öğrencilere maske ve dezenfektan dağıttı. 
Okullarda kademeli olarak eğitim görecek olan anaokulu ve ilkokul birinci sınıfları ziyaret eden Başkan Ömer Tarhan, eğitime her zaman destek olduklarını, pandemi nedeniyle daha da fazla destek olmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Okulları, bahçelerini, giriş katlarını ve sınıflarını günler öncesinden dezenfekte ettiklerini hatırlatan Başkan Tarhan, "İlk ders zilinde de önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı dedik ve öğrencilerimizin ilk misafiri olarak gittiğimiz sınıf ve okullarda onlara çizgi kahramanlarının basılı olduğu yıkanıp kullanılabilir maskeler verdik. Ayrıca öğretmenlerimize maske ve okullarımızın tamamına dezenfektan standı ile dezenfektan verdik. Bu konuda dezenfekte ve dezenfektan desteğimiz devam edecek" dedi.
KIRTASİYE VE ÇANTA DESTEĞİ 
Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama ve velilerin yükünü hafifletme adına bir takım çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Tarhan, "Okullarımızda eğitim öğretime başlayan çocuklarımıza geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu.
EBA EVİ VE GEZİCİ EBA SINIFI KURULUYOR
Kadirli Belediyesi olarak EBA’ya ulaşmakta zorluk yaşayan öğrenciler için Şehit Mustafa Yağız Mahallesi eski halı sahadaki binasında EBA Evi ve Gezici Eba Sınıfı kuracaklarını söyleyen Başkan Tarhan, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimizin EBA’ya ulaşımını kolaylaştırmak ve derslerinden geri kalmamaları için oluşturacağımız sınıflarda öğrencilerimiz hem ders dinleyip hem ders yapabilecekler. Ayrıca Otobüsümüzün birini Gezici EBA Sınıfı yaptık. Teknolojik anlamda Eba’ya erişim sağlayamayan yada imkanı olmayan öğrencilerimiz için bu otobüsümüz emirlerinde olacak. İçerisinde bilgisayarlar bulunan otobüsümüz her hizmet verecek." 

FOTOĞRAFLI