Kadirli Sucuk Ekmek Festivali’nde 2 ton sucuk 15 bin kişiye ikram edildi

Sucuk Ekmek Festivali’nde 2 ton sucuk 15 bin kişiye ikram edildi

27.02.2022 - 12:59 | Son Güncellenme:

Sucuk Ekmek Festivali’nde 2 ton sucuk 15 bin kişiye ikram edildi

Sucuk Ekmek Festivali’nde 2 ton sucuk 15 bin kişiye ikram edildi

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘Sucuk Ekmek Festivali’nde 2 ton sucuk 15 bin kişiye ikram edildi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sucuk Ekmek Festivali’nin 7’ncisi düzenlendi. Öğretmen Evi meydanında düzenlenen Sucuk Ekmek Festivali’ne Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Protokol tarafından mangal ateşinin yakılması ile başlayan festivalde konuşan Belediye Başkanı Ömer Tarhan, "Hem Elazığ depremi hem de pandemi nedeniyle 2 yıldır düzenlemediğimiz Sucuk Ekmek Festivalimizin 7’ncisini bu yıl gerçekleştirdik. Kadirlimizin bir markası olan sucuk ekmeği hemşerilerimizle buluşturduk. 2 ton sucuğu yaklaşık 15 bin kişiye ikram ettik. Ayrıca festival kapsamında tiyatro, çocuk oyun gurupları ve ikramlar ile canlı müzikle hemşerilerimize güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Festivale ailesiyle geldiğini söyleyen Ayşe Semercioğlu, festivale hasret kaldığını belirterek, “Çocuklarımla geldiğim festivalde hem sucuk ekmek yedik hem tiyatroya girdik hem de oyun guruplarında çocuklarımızı eğlendirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.
Düzenli bir şekilde yapılan ancak 2 yıldır düzenlenemeyen festivalin bu yıl düzenlenmesinden mutlu olduklarını söyleyen Mahmut Üçtepe ise, ''Pandemi hayatımızda çok şeyi değiştirdi ama Kadirlimizin simgesi olan sucuk ekmek zevkimizi değiştirmedi''diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI