Merkez 5 katlı apartmanın çatısından düşen kedi, ameliyat edildi

5 katlı apartmanın çatısından düşen kedi, ameliyat edildi

12.01.2021 - 09:17 | Son Güncellenme:

5 katlı apartmanın çatısından düşen kedi, ameliyat edildi

5 katlı apartmanın çatısından düşen kedi, ameliyat edildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de 5 katlı bir binanın çatısından düşüp yaralanan, damağı ikiye ayrılan sokak kedisi ameliyat edildi
Alibeyli Mahallesi'nde oturan lise öğrencisi Öykü Özdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 10 Ocak Pazar günü sokaktaki hayvanları beslemek için dışarıya çıktığında, bir kedinin yüksekten düştüğünü gördü. Yaralanan kedi, sahipleri tarafından Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala'nın tedavi merkezine götürüldü. Yapılan ilk muayenede damağının ikiye ayrıldığı tespit edilen kedi ameliyata alındı. Vücudunda kırığa rastlanılmayan, ancak ezikler nedeniyle ağrı kesici ve antibiyotik uygulanan kedinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Sokağa çıkma kısıtlamasında sokak canlarını kaderine terk etmeyip ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "5 aylık olduğunu tahmin ettiğimiz erkek bir sokak kendisiyle birlikteyiz. Yüksekten düşmüş ve basıncın etkisiyle damağı ikiye ayrılmıştı. 6 dikişle damağı tekrar eski formuna getirdik. Vücudunda kırığa rastlanmadığımız kedimizde ezikler şekillendiği için ağrı kesici ve antibiyotik uyguladık. Şu anda sağlık durumu iyi, tedavisini takip edeceğiz" dedi. Laçinbala, özellikle yüksek katlarda ikamet edip evcil hayvan besleyen hayvanseverlerden balkonlarına mutlaka güvenlik ağı yaptırmalarını isteyerek, aksi durumda bu tip kazaların yaşanabileceğine dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI