Merkez Çocuklar için yapılan Trafik Eğitim Parkı tamamlandı

Çocuklar için yapılan Trafik Eğitim Parkı tamamlandı

07.01.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Çocuklar için yapılan Trafik Eğitim Parkı tamamlandı

Çocuklar için yapılan Trafik Eğitim Parkı tamamlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE İl Özel İdaresi tarafından, eğitim çağındaki çocukların trafik bilincini artırmak amacıyla yapılan trafik eğitim parkı tamamlandı.
Vali Erdinç Yılmaz, Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz’ın ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Faruk Alkaya da yer aldı.
Vali Yılmaz, incelemeleri sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bolat, İçişleri Bakanlığının, okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Ülke genelinde her ilde oluşturmayı planladığı, Çocuk Trafik Eğitim Parkının Osmaniye'de de, İl Özel İdaresi tarafından yapımının tamamlandığını söyledi.
Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 6050 metrekare alan üzerinde yapılanan Çocuk Trafik Parkında, günlük trafik yaşantısı içerisinde sürekli karşılaşılan, okul, hastane, itfaiye, demir yolu ile hemzemin geçişleri bulunduğunu, ayrıca park içerisinde, çocukların trafik eğitimlerinde gerçeğe yakın şekilde sinyalizasyon sistemleri, kavşak geçişleri, yaya geçişleri, bisiklet yolları yapıldığını kaydetti. Genel Sekreter Bolat, park içerisinde çocuklar için kapsamlı çocuk parkı yapıldığını da ifade ederek sözlerine son verdi.
Vali Erdinç Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın trafik eğitimi alması anlamında Trafik Eğitim Parkımız önemli bir işlev görecektir. Trafik kurallarının, bu kuralları uygulamanın gerekliliğinin öğretileceği Parkımızda, çocuklarımızın iyi bir trafik eğitimi alması sağlanacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Trafik Eğitim Parkımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI