Merkez Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 'Dijital TIR'ı Osmaniye’de

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 'Dijital TIR'ı Osmaniye’de

15.06.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 'Dijital TIR'ı Osmaniye’de

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Dijital TIRı Osmaniye’de

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı'nın, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılan 'Dijital TIR'ı Osmaniye’de ziyarete açıldı.
Devlet Bahçeli Meydanında konuşlanan TIR, 15-18 Haziran tarihleri arasında saat 12.00 - 19.00 saatleri arasında pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, TIR’ın 52 hafta boyunca 52 ilde vatandaşların ziyaretine açılacağını söyledi. Müdür Keleş, "Bazı illerimizde dijital çadırlarımız var ve buralarda çeşitli programlar yapılıyor. Çadırlarımızın olmadığı illere de dijital TIR’ımızla ulaşıyoruz. TIR’ımız, 52 ilimizi 52 hafta boyunca gezecek. 18'inci durağımız Osmaniye oldu. Bundan sonra da Gaziantep iline geçecek" diye konuştu.
Dijital TIR’ın, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini, dijital teknolojinin en üst olanaklarını kullanarak sunmayı ve Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunmayı hedeflediğini dile getiren Keleş, şu bilgileri verdi
"Dijital TIR'da, sihirli ayna deneyimi, harekete duyarlı ekran, Yeşil perde deneyimi, 3 boyutlu sanal kutu gibi alanlar bulunuyor. Yeşil perde deneyimi ileri teknoloji veri işleme olanaklarıyla özel materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. Oluşturulan görselin çıktısı ziyaretçiye hemen elden teslim edilebilirken e-posta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ayrıca ziyaretçilere yapılan uçuş deneyiminden elde ettiği başarıyı gösteren bir dijital sertifika oluşturuluyor. 3 boyutlu sanal kutu deneyim alanı ise izleyicilere herhangi bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı görünüm sağlarken ileri teknolojiyle havada holografi oluşturularak, gerçeküstü izlenim sunuyor. Bu alanda ayrıca altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi Fatih Sondaj Gemisi'nin hologram gösterisi yapılıyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekranla da ileri teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Bu alanda ziyaretçilere Türkiye'nin milli gururu insansız hava aracı (İHA) ile uçuş deneyim imkanı sağlanıyor."


FOTOĞRAFLI