Merkez Deprem sonrası ses iletim sistemi 'Zelzele 1.0' projesi, TEKNOFEST'te finalde

Deprem sonrası ses iletim sistemi 'Zelzele 1.0' projesi, TEKNOFEST'te finalde

17.08.2022 - 11:12 | Son Güncellenme:

Deprem sonrası ses iletim sistemi 'Zelzele 1.0' projesi, TEKNOFEST'te finalde

Deprem sonrası ses iletim sistemi Zelzele 1.0 projesi, TEKNOFESTte finalde

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OMTAL), öğrencileri tarafından hazırlanan, Deprem sonrası ses iletim sistemi 'Zelzele 1.0' projesi, TEKNOFEST Yarışması- İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Kategorisinde finale kaldı.
Elektrik Elektronik Alan Şefi, Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Mahmut Uçman’ın danışmanlığını yaptığı ve Öğrenciler Soner Can Güzel, Mustafa Temiz, Eşref Cem Erten ve Atakan Karaoğlan tarafından hazırlanan cihaz, deprem sonrası yıkılan binalarda kalan depremzedelerin konumlarını ve kat bilgilerini haritalandırarak, sesli iletişim imkânı sağlama özelliğine sahip.
Danışman öğretmen Mahmut Uçman, Fatih'in Torunları Zelzele projesiyle TEKNOFEST’te finale kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’de final yolunu başarıyla yürümeye devam ediyor. Osmaniye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı - "A01 Osmaniye Fatih'in Torunları 2" ekibi olarak Teknofest Yarışması- İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Kategorisinde dünya birincisi olan Zelzele 1.0 projemizle finale kalarak, Rize ilimizde sunumumuzu yaptık. Ayrıca, 'A01 Fatih'in Torunları 1' ekibi olarak teknofest yarışması- akıllı ulaşım kategorisinde finale kalarak, ordu ilimizde projemizi sunarak sergimizi yapıyoruz. Yani Fatih’in torunları ekibi olarak 2 proje ile finalist olundu"dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI