Merkez Engelli bireyler için taşıma aracı projesine Japonya'dan destek

Engelli bireyler için taşıma aracı projesine Japonya'dan destek

05.03.2020 - 11:49 | Son Güncellenme:

Engelli bireyler için taşıma aracı projesine Japonya'dan destek

Engelli bireyler için taşıma aracı projesine Japonyadan destek

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi tarafından geliştirilen, 'Engelli Bireyler İçin Taşıma Projesi'ne, Japonya Cumhuriyeti tarafından hibe desteği verilecek. Japonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından yerel projelere hibe programı kapsamında toplamda 200 proje başvurusu içerisinden seçilen 9 proje hibe almaya hak kazandı. Hibe programı imza töreni, Japonya Büyükelçiliği Resmi Konutu’nda düzenlendi. Hibe programı kapsamında aralarında Osmaniye Belediyesi’nin de bulunduğu 6 belediye ve 3 ilçe kaymakamlığı projesi uygulamaya değer görüldü. 
İmza töreninde bir konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Osmaniye'nin Suriyeli göçü nedeniyle artan ihtiyaç ve talepleri noktasında projemize hibe desteğinden dolayı Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ve elçilik çalışanlarına şehrim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca  Osmaniye Belediyesi olarak Japon Kalkınma Ajansı (Jica) İle yürütmekte olduğumuz kredi programları sayesinde de şehrimizde temel alt yapı sorunlarının çözülmesi noktasında tarihi bir adım attık. En kısa sürede bu yatırımların başlaması için projede son aşamaya gelmiş olduğumuzu burada belirtmek istiyorum"İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından imza törenine geçildi.  İmzalar Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından atıldı. İmza törenine AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahid Durmuşoğlu ve CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcıları Hacer Burcu Yüceer ve Melih Loş ile hibe almaya hak kazanan illerin milletvekilleri,  belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI