Merkez İstanbul'dan bırakılan posta güvercini Osmaniye'ye ulaştı

İstanbul'dan bırakılan posta güvercini Osmaniye'ye ulaştı

29.06.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

İstanbul'dan bırakılan posta güvercini Osmaniye'ye ulaştı

İstanbuldan bırakılan posta güvercini Osmaniyeye ulaştı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)– OSMANİYE'de Amanos Posta Güvercini Sevenler Derneği tarafından düzenlenen yarışma kapsamında, İstanbul’dan bırakılan bir posta güvercini, kuş uçuşu yaklaşık 750 kilometre yol kat ederek bir günde Osmaniye’ye ulaştı. 
Osmaniye’de 2017 yılında kurulan Amanos Posta Güvercini Sevenler Derneği tarafından, bu yıl 4’üncüsü yapılan İstanbul Maraton Yarışlarına, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Adana’dan 11 kümesten 24 kuş katıldı. 26 Haziran günü sabah saat 05.44’te İstanbul’dan bırakılan kuşlardan, 1 yaşındaki dişi Çakmaklı Kipşon cinsi posta güvercini, bir gün sonra saat 10.33’de kümesine girerek yarışın birincisi oldu. 
UZUN MESAFE GÜVERCİNİ
Dernek Başkanı Yunus Akdağ, yarışlara katılan posta güvercinin bir günde kara mesafesi 1000 kilometre olan İstanbul’dan kümesine döndüğünü belirterek, “Bir yaşında olan bu dişi güvercinimiz Çakmaklı dediğimiz 'Kipşon' cinsi bir posta güvercini. Bu kuşumuzun soyunda da birçok başarılar vardır ve uzun mesafe kat etmiş bir posta güvercinimizdir. Maraton uçan bir soydur bu. Yani her güvercinimiz İstanbul'dan, gelmez. Kimisi Ankara'ya kadar, kimisi Aksaray'a kadar uçar. Ama bu ırklar uzun mesafe güvercinidir. Osmaniye'de bu bölgede rekoru elinde bulunduran ve İstanbul yarış şampiyonu olan bu posta güvercinimizdir. Yaklaşık kara mesafesi bin kilometre olan mesafeden gelerek Osmaniye ve bu bölgenin de şampiyon olmuş oldu" dedi.
YILDA 450 BİN POSTA GÜVERCİNİ YETİŞTİRİLİYOR
Yunus Akdağ, Osmaniye’de yaklaşık 55 posta güvercini yetiştiricisinin olduğunu belirterek, "Türkiye'de de yaklaşık 10 bin kişi  yılda ortalama 400- 450  bin posta güvercini yetiştiriyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI