Merkez Osmaniye’de çocuk hastaya kapalı akciğer ameliyatı

Osmaniye’de çocuk hastaya kapalı akciğer ameliyatı

18.05.2022 - 10:25 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de çocuk hastaya kapalı akciğer ameliyatı

Osmaniye’de çocuk hastaya kapalı akciğer ameliyatı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de ilk kez çocuk hastaya, kapalı yöntemle akciğer ameliyatı yapıldı. Genel durumu iyi olan 15 yaşındaki B.K., kısa sürede taburcu edildi.
Nefes almada zorluk ve göğüs ağrısı nedeniyle Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniği'ne başvuran B.K.’nın yapılan tetkik ve tahliller sonucunda akciğerinde sönme 'pnomotoraks' teşhisi konuldu. Uzman hekimler tarafından hastanın kapalı akciğer ameliyatına karar verildi. Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sırma Tilev ve Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebubekir Aksu tarafından 2 santimlik tek bir kesiden uygulanan kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi. Osmaniye Devlet Hastanesi’nde çocuk hastaya kapalı akciğer ameliyatının ilk defa başarılı bir şekilde uygulandığı belirtildi. Genel durumu iyi olan B.K. kısa sürede taburcu edildi.
Hastane yönetiminden yapılan açıklamada, kentte başarılı hekimler sayesinde çocuk hastalara kapalı akciğer ameliyatının uygulandığı, bu nedenle bu tür rahatsızlıkları olan hastaların il dışına gitmesine gerek kalmadığı belirtildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI