Merkez Osmaniye'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

Osmaniye'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

03.06.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Osmaniye'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

Osmaniyede Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler başladı.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlendi. Etkinliğe, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri ve yöneticiler katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Haziran ayının ilk haftasının Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak belirlendiğini söyleyen Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, “Hayat boyu öğrenme kurumlarımızda çocuklarımız kodlama eğitimi ile zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabilir, 40 yaşında resim yapmaya başlayabilir, fotoğrafçılık üzerine eğitim alabilir, 50'li yaşlarda bir müzik aletini çalmaya başlayabilir ve 60 yaşında okuma-yazma öğrenebilirsiniz. 72 alanda 3 bin 648 kurs çeşitliliği içinde istediğiniz kursu talep edebilir ve öğrenmeye başlayabilirsiniz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından mehter ve halk oyunları gösterisi yapıldı.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Daha sonra protokol mensupları ile birlikte sergiyi gezerek, sergilenen eserler hakkında bilgi alan Vali Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri'nin hayırlı olmasını diledi.
Vali Yılmaz, “Kursiyerlerimizi başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Program, İlker Gökkaya'nın konseri ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI