Merkez OTSO'da 'Kadın Kooperatiflerine Destek' toplantısı

OTSO'da 'Kadın Kooperatiflerine Destek' toplantısı

08.08.2020 - 13:21 | Son Güncellenme:

OTSO'da 'Kadın Kooperatiflerine Destek' toplantısı

OTSOda Kadın Kooperatiflerine Destek toplantısı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) 'Kadın Kooperatiflerine Destek' toplantısı yapıldı.
Başkan Devrim Murat Aksoy, Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok ve OTSO Kadın Kolları Başkanı Ceren Aybaba Atasever, Kadın Kooperatiflerinin desteklenmesine yönelik yönetmelik hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Tüm kadınları kooperatif kurup gelişmeye üretmeye beklediklerini söyleyen Başkan Devrim Murat Aksoy, "Bilindiği üzere, kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatının projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla Bakanlığımızca Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) hazırlanmış ve 11 Temmuz'da Bakanımız Ruhsar Pekcan tarafından tanıtımı yapılmıştır. Program kapsamında 2020 yılı için ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği sağlanacak olup başvurular, Başvuru Duyurusu çerçevesinde Ticaret İl Müdürlüklerine yapılacaktır. Kamuoyunda nezdinde çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmekle birlikte, İl Müdürlüklerince potansiyel yararlanıcılarla iletişime geçilerek KOOP-DES'in anlatılması, programın verimliliği bakımından önem taşımaktadır" dedi.
Başkan Aksoy, yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen "KOOP-DES Programı Uygulama ve Değerlendirme Kılavuzu" ve program ile ilgili genel bilgiler içeren "50 Soruda KOOP-DES" kitapçığı hazırlanıp kargo ile Ticaret İl Müdürlüklerine gönderildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI