Merkez Polisler kurs öğrencilerini bilgilendirdi

Polisler kurs öğrencilerini bilgilendirdi

28.07.2021 - 14:29 | Son Güncellenme:

Polisler kurs öğrencilerini bilgilendirdi

Polisler kurs öğrencilerini bilgilendirdi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de polis, yaz kuran kurslarına giden öğrencileri, güvenlik konularında nelere dikkat etmeleri gerektiği, yabancı şahıslara karşı tutumları, kendilerine yaklaşan tanımadıkları kişilere karşı takınmaları gereken davranışlar ve temel trafik kuralları konularında bilgilendirme yaptı.
Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Yeni Mahallede bulunan Bozdoğan Camiine Yaz Kuran Kursu için gelen öğrencilere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Polis, çocukların dikkat etmesi gereken genel güvenlik konuları, yabancı şahıslara karşı tutumları, kendilerine yaklaşan tanımadıkları kişilere karşı göstermeleri gereken davranışlar ve temel trafik kuralları anlattı.
Yapılan sunumda; öğrencilere, bir yere giderlerken mutlaka ailelerine haber vermelerini, evde yalnız kaldıklarında kim olduğunu öğrenmeden evin kapısını kimseye açmamaları, kimsenin olmadığı terk edilmiş metruk evler, inşaat alanı, bodrum katlara girmemeleri gerektiği, buralarının kendileri için tehlikeli olabileceği vurgulandı. Ayrıca, ailelerinden izin almadan kimseden bir şey almamaları, tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri ve bu kişilerle herhangi bir yere gitmemeleri, tanımadıkları yabancı kişilerin kendilerine ilgi göstermelerine fırsat vermemeleri, bunların verdikleri yiyecekleri almamaları, anne babalarının izni olmadan kişisel bilgilerini başkalarıyla paylaşmamaları, kötü alışkanlıkları olan arkadaşlıklardan uzak durmaları gerektiği anlatıldı. Can güvenliği için kaldırımların kullanılmasını ifade eden polisler,  sunumlarının devamında, trafik yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda bisiklet kullanmamaları, araçla yolculuk yaptıklarında araçların arka koltuklarına oturmaları ve mutlaka emniyet kemeri takmaları istediler.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden polisler, öğrencilerin meslekle ilgili sordukları sorulara da cevap verdiler. Ayrıca toplantı sonunda polis ağabey ve ablaları tarafından öğrencilere dondurma ikramı yapıldı.  

FOTOĞRAFLI