Merkez Vali Yılmaz: Depreme her geçen gün daha hazırlıklıyız

Vali Yılmaz: Depreme her geçen gün daha hazırlıklıyız

21.01.2021 - 13:57 | Son Güncellenme:

Vali Yılmaz: Depreme her geçen gün daha hazırlıklıyız

Vali Yılmaz: Depreme her geçen gün daha hazırlıklıyız

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, yapıların güçlendirilmesi, depreme dayanıksız olan binaların yıkılması gerektiğini belirterek, “Her geçen gün devlet olarak daha hazırlıklıyız. İnsanlarımızın daha hazırlıklı olmalarını sağlamalı, bu konuda onları bilinçlendirmeliyiz” dedi.
İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı, Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Serhat Bulut konuşmasında, Afet Risk Azaltma Planı'nın, afetlerin olası etkilerini ve meydana getirdiği kayıpları gösteren, kayıpların en aza indirilebilmesi amacıyla yapılması gereken eylemleri bir süreç dahilinde belirleyen ve bu eylemlerden sorumlu kurum ve kuruluşları tanımlayan, ekonomik, sosyal ve çevresel dirençliliği hedefleyen bir plan olduğunu söyledi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise afet öncesi yapılacakların planlı olması gerektiğine söyledi. Planların hazırlanmasının yanı sıra uygulamasının da çok önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Bir afet durumunda herkesin hazır olması, ne yapacağını bilmesi gerekli. Bu nedenle hazırlayacağımız plan, afet öncesi ve sonrası için hazırlıkları içeren bütüncül bir plan olacak. Öncelikle yapılarımızın güçlendirilmesi, depreme dayanıksız olan binaların yıkılması gerekiyor. Binalarımızı sıkı bir kontrolden geçirmemiz gerekiyor. Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz bu nedenle hazırlıklı olmak zorundayız. Her geçen gün devlet olarak daha hazırlıklıyız. İnsanlarımızın daha hazırlıklı olmalarını sağlamalı, bu konuda onları bilinçlendirmeliyiz" diye konuştu.
Toplantı, İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Sunumu ile sona erdi.


FOTOĞRAFLI