Merkez Vali Yılmaz: Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz

Vali Yılmaz: Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz

21.05.2022 - 09:45 | Son Güncellenme:

Vali Yılmaz: Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz

Vali Yılmaz: Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, uyuşturucu ile mücadelenin çok önemli olduğunu belirterek, “Sigara ile de mücadele etmemiz gerekiyor. Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz. Önce sigara içerek başlıyor maalesef arkası geliyor"dedi.
Bağımlılıkla mücadele kapsamında Narkorehber ve Narkolog Projesi doğrultusunda, rehber öğretmenlere yönelik, “Narkorehber Eğitim Modülü” konulu seminer düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen seminere, Vali Erdinç Yılmaz da katıldı.
METAFETAMİN KULLANIMI ARTIYOR
Vali Yılmaz yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadelenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Hepinizin, uyuşturucu ile mücadelenin öneminin çok farkında olduğunu biliyorum. Birlik ve beraberlik içinde en iyi sonuçları alacak çalışmayı ortaya koymak amacı içinde hareket etmek zorundayız. Son zamanlarda uyuşturucu çeşitleri içerisinde en tehlikelilerinden biri olan hatta öldürme oranı en yüksek olan metamfetamin kullanımı maalesef çok artıyor. Uyuşturucu ile elbette topyekûn mücadele edeceğiz ama bu çok ön plana çıkmaya başladı, bu illetle nasıl mücadele etmemiz gerekir bunun yöntemlerini gerçekten iyi belirlememiz lazım. Bunu yok edebilecek, sıfırlayabilecek ne yapabiliriz, gerçekten çok üzerinde düşünüp, çalışmalıyız. Ben ilin Valisi olarak bu konuda üzerime ne düşüyorsa sizlerle beraber yapmaya hazırım. Siz kıymetli öğretmenlerimizin de çok başarılı sonuçlar ortaya koyacağınıza, güzel bir koordinasyon içinde bunu ciddi anlamda azaltacağınıza inanıyorum. Lütfen, okulumuz, çevremiz ve ilimizde bu mücadeleyi en iyi şekilde nasıl yaparız bunun üzerinde çalışalım. Sizden bu anlamda öneriler bekliyorum"diye konuştu.
‘ÖĞRETMENLERİMİZ OKULLARDA BU İŞİN ÖNCÜSÜ OLMALI’
Uyuşturucu ile topyekûn mücadele edileceğinin bir kez daha altını çizen Vali Erdinç Yılmaz, “Sigara ile de mücadele etmemiz gerekiyor. Uyuşturucunun temelinde sigara olduğunu görüyoruz. Önce sigara içerek başlıyor maalesef arkası geliyor. Uyuşturucuya hiç alışmadan, bu bataklığa hiç sürüklenmeden baştan önlemek çok daha önemli. Siz değerli öğretmenlerimiz her biriniz okullarınızda bu işin öncüsü olmalısınız, çocuklarımızı bu illetten koruyacak çalışmaları yapmalısınız, aileleri bilinçlendirmeli ve ailelerle irtibatta olmalısınız. Hangi çocuğumuz buna sürükleniyor bunu önceden tespit edersek, onu bu işten döndürmek çok daha kolay. “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinin temelinde anne ile işbirliği var. Çocuğunun bir yanlışa sürükleneceğini ilk fark edecek olan annedir. Ama anne fark edemiyorsa bunu siz değerli öğretmenlerimiz fark etmelisiniz. Bunun başka bir yolu yok. İyi gözlemleyeceğiz, işe kendimizi vereceğiz, bu mücadele bizim mücadelemiz diyeceğiz. Bu illet yüzünden aileler ne çileler çekiyor, ne yuvalar yıkılıyor. Bizim burada hepimizin sorumluluğu yok mu? İyi düşünmeliyiz arkadaşlar, sizden çok güzel çalışmalar bekliyorum.”dedi.
Vali Erdinç Yılmaz’ın konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Büro Amirliğinde görevli Narkorehber Polis Memuru Feyzi Ayıntaplı tarafından, “Narkorehber Eğitim Modülü”nün sunumu yapıldı.  İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cenk Ocaktürk’ün yaptığı İlimizde durum değerlendirmesi ve madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapılması ile seminer son buldu. (DHA)
FOTOĞRAFLI