Samsun Belediyenin 'Samsun E-dergisi yayında

Belediyenin 'Samsun E-dergisi yayında

18.03.2021 - 13:45 | Son Güncellenme:

Belediyenin 'Samsun E-dergisi yayında

Belediyenin Samsun E-dergisi yayında

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek video ve ses içerikli kurumsal interaktif dergisi ‘Samsun E-dergi’ yayın hayatına başladı. Başkan Mustafa Demir, “Şehrimiz için bir ilki başarmak ve yapmak adına yola çıktık” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda belediye bünyesinde yayın hayatına başlayan video ve ses içerikli kurumsal interaktif dergisi 'Samsun E-Dergi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Daire Başkanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Demir, tamamen belediye kaynaklı yerli yazılım ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Dergiye bilgisayar, cep telefonu ve tabletlerden edergi.samsun.bel.tr adresinden giriş yapılabileceğini ve PDF olarakta kayıt edilebileceğini söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Şehrimiz için bir ilki başarmak ve yapmak adına yola çıktık. Üç ayda bir yayımlayacağımız e-dergimiz ile niyetimiz şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri ile sahip olduğumuz doğal güzellikleriyle ilgili farkındalığı artırarak Samsun'un tanıtımına katkı sağlamaktır. Bizler bu amaçla dergimizi sağlık, eğitim, edebiyat, tarih, bilim, sanat, aktüel konular, spor, günlük yaşam ve daha pek çok alanı kapsayan içerikler ile zenginleştirdik. Her yaştan insanımıza hitap edeceğine inandığımız Samsun E-Dergi'miz de röportajlar, makaleler, fikir yazıları ve çocuk köşeleri ile sizleri bambaşka bir dünyaya götürmeyi hedefledik" dedi.

SANAL GERÇEKLİK EKLEYECEĞİZ

Üretilen tüm içeriklerin özgün olduğunu belirten Başkan Mustafa Demir, "Online dergimizde, yazıların yanı sıra ilgili konuları video, ses ve fotoğraflar ile zenginleştirdik. Okurlarımızın da katkıda bulunabileceği dijital bir ortam hazırladık. Bu yönüyle dergimizin en önemli özelliği interaktif bir anlayışa sahip olmasıdır. Önümüzdeki sayılarda dergimizin içerisine sanal ve artırılmış gerçeklik özelliklerini de ekleyeceğiz. Bunun altyapı çalışmaları da yine kendi bünyemizdeki arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor. Bu sayede dergimizin dünyanın her yerinden takip edilmesine imkan sunmuş olacağız. Amacımız iyiyi, güzeli ve doğruyu paylaşmak. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan dergimiz için umut ediyoruz ki okurlarımızın beğenisini ve takdirini kazanırız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI