Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yeni dönem

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yeni dönem

13.01.2021 - 19:47 | Son Güncellenme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yeni dönem

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yeni dönem

Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal basın mensupları ile bir araya gelerek yeni dönem hedefleri hakkında açıklamarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz Ünal,  "Samsun şehrinin cazibesini avantaja çevirmeliyiz" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda yerel ve ulusal gazete ile TV temcilsileriyle bir araya gelerek, gelecek dönem hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. OMÜ’yü daha iyi yerlere taşımak için yeni projeler ve çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Prof. Dr. Ünal, "Lisans programı öğrenci sayısında OMÜ artık ulaşması gereken yere ulaştı. Yeni dönemde lisansüstü ve doktora öğrenci sayımızı artırarak daha da nitelikli bireyler yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

‘YABANCI ÖĞRENCİLERİMİZ GÖNÜL ELÇİSİ OLACAKLAR’ 

Yurt dışından gelen yaklaşık 5 bin öğrenci olduğunu belirten Rektör Prof Dr. Ünal, bu öğrencileri kabul ederken nitelikli öğrencilerin sayısının artması gerektiğini ifade etti. Yabancı öğrencilerin eğitim süreci tamamlandıktan sonra gittikleri ülkelerde gönül elçisi olabileceğini belirten Prof. Dr. Ünal, "Üniversitemize gelen öğrencilere iyi eğitim vererek nitelikli insanlar haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu öğrenciler mezun olup kendi ülkelerine dönüp mesleklerini yapmaya başladıklarında, iki ülke arasında gönül elçisi olacaklar" diye konuştu.

Hayvan haklarının korunması ile ilgili yaptıkları çalışmalarla Samsun Büyükşehir Belediyesi’yle protokol yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Sokak hayvanı olarak belirlenen hayvanların Büyükşehir envanterine girmesi ve protokol gereği bize bağlı hayvan hastanesinde ücretsiz tedavi edilerek tekrar yaşama kazandırılması konusunda ciddi yol kat ettik” dedi.

FOTOĞRAFLI