Şanlıurfa Şanlıurfa’da hayırsever iş insanı 100 çocuğu sevindirdi

Şanlıurfa’da hayırsever iş insanı 100 çocuğu sevindirdi

04.01.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da hayırsever iş insanı 100 çocuğu sevindirdi

Şanlıurfa’da hayırsever iş insanı 100 çocuğu sevindirdi

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da uzaktan eğitime tablet ve interneti olmadığı için bağlanamayan maddi durumu iyi olmayan 100 çocuğa hayırsever iş insanı tarafından tablet ve 1000 liralık hediye çeki dağıtıldı.
Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından uygulanmaya başlanan "Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi" kapsamındaki çocukların eğitimine destek olmak amacıyla bir hayırseverin bağışladığı 100 tablet bilgisayar ve internet bağlantısı yapabilmeleri için 1000'er liralık hediye çeki dağıtılmaya başladı.Proje kapsamında desteklenen 10 çocuğu aileleri ile birlikte valilikte ağırlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, ŞURKAV Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü, Proje Koordinatörü Neşe Beşir ve projede görev alan yetkililerle, tablet ve hediye çekleri dağıtımını başlattı. Ailelerle sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Erin, devletin her sıkıntısında vatandaşlarının yanında olduğunu belirterek, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için ailelere gerekli tüm destekleri vermeye devam edeceklerini söyledi.
ŞURKAV tarafından 2019 Mart ayından itibaren uygulanmaya başlayan projenin 60 çocuğu kapsadığını hatırlatan Vali Erin, projeye bir hayırseverin 100 tablet bilgisayar ve 100 bin TL bağışta bulunduğunu belirterek, böylece projeden faydalanan çocuk sayısının 100'e ulaştığını ifade etti. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsevere teşekkür eden Vali Erin, program sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
FOTOĞRAFLI