Silopi İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar

İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar

09.11.2020 - 14:50 | Son Güncellenme:

İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar

İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi ilçeside aralarında öğretmen, doktor gibi çeşitli meslek grubunda yer alanlar  işitme engellilerle iletişim kurmak için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katıldı.
Silopi Gençlik Merkezi'nce Halk Eğitim Merkezi bünyesinde işaret dili kursu yoğun talep görüyor. Kurs sayesinde kamu kurumlarına ve hastaneye giden işitme engelli bireylerle daha rahat iletişim kurulması sağlanıyor. Yaklaşık 3 yıldır açılan kurslarda ise 500 kişiye eğitim verildi. Öğretmen, doktor, esnaf, öğrenci birçok meslek ve gruptan katılımın olduğu kurs, işitme engellilerin sesi ilçedeki sesi haline dönüştü. Daha önce ifade zorluğu yaşayan engelli bireyler, mezun olan kursiyerlerin tercümanlığı sayesinde toplum içerisinde çok rahat dolaşabiliyor.
Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, bu kurstaki amaçları empati kurmak olduğunu belirterek, "Toplum içerisinde konuşma ve işitme engelli bireylerimiz var. Onları anlayacak insanların eğitilmiş olması lazım. İşaret dili kursu bu eğitime hizmet veriyor. Şu ana kadar 500 kişiye bu kursu verdik. Bu seneki hedefimiz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin işaret dili kursu almalarını sağlamayacağız. Bize gelen kurs taleplerinde bu kursun çok rağbet gördüğünü gördük. Bizde bunu planladık. Bir yıla böldük. Bütün talepleri karşılayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI