Sivas Engelli şair ve yazarlara belediyeden destek

Engelli şair ve yazarlara belediyeden destek

03.12.2020 - 17:47 | Son Güncellenme:

Engelli şair ve yazarlara belediyeden destek

Engelli şair ve yazarlara belediyeden destek

SİVAS, (DHA) - 3 ARALIK Dünya Engelliler Günü nedeniyle kentteki Engelli dernekleri temsilcileri Belediye Başkan Hilmi Bilgin'i makamında ziyaret etti.
3 aralık kapsamında Memur-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Selman Devecioğlu, Sivas Sağırlar Spor Kulüp Başkanı Mustafa Epik, Engelli Şair ve Yazar Muhammet Gökkaya, Prof. Dr. Recep Toparlı, İbrahim Yasak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Öztürk Belediye Başkan Hilmi Bilgin'e ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Sivas Belediyesinin destekleriyle Selman Devecioğlu ve Muhammet Gökkaya'nın çıkarmış oldukları kitaplar tanıtıldı.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu anlamlı günde bir araya gelmemiz oldukça önemli. Farkındalık oluşturabilmek, bazı noktalara dikkat çekebilmek varsa eksiğimizi görebilmek adına sizlerle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Yola çıkarken şu hedefi koyduk" ifadelerini kullandı.

'ENGELLİ DOSTU ENGELSİZ BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ'
Başkan Bilgin, "Sadece fiziki açıdan değil, her açıdan başta zihinler olmak üzere engelli dostu engelsiz bir şehir oluşturacağız dedik. Bugün belki de en çok takıldığımız nokta proje yaparken de, hizmet yaparken de caddeleri, sokakları engelli vatandaşlarımıza uygun olarak düzenlemek. Bugün bir engelli vatandaşımız çarşıya çıktığı zaman hayatını tek başına idame ettirecek fiziki şartları, altyapıyı oluşturmamız lazım. Bu açıdan Recep hocamız ve İbrahim Yasak hocamız zihinlerdeki engeli kaldırarak engelli kardeşlerimizin her açıdan hayata entegre olması hayatın içerisinde olması kendi içerisinde var olan güzellikleri yetenekleri ortaya çıkarma noktasında ciddi manada uzun yıllar sonra da hatırlanacak eserler ortaya koyuyor bu çok önemli. Bundan dolayı hocalarımıza çok teşekkür ederim" dedi.
Başkan Bilgin ziyaretçilere çeşitli hediyeler takdim etti.

FOTOĞRAFLI