Sivas Mahalle meclisi toplantılarının ilki gerçekleştirildi

Mahalle meclisi toplantılarının ilki gerçekleştirildi

15.06.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Mahalle meclisi toplantılarının ilki gerçekleştirildi

Mahalle meclisi toplantılarının ilki gerçekleştirildi

SİVAS,(DHA) - SİVAS Belediyesi "Bizim Makamımız Mahallelerimiz” sloganıyla esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bu kapsamda Mahalle Meclisi Toplantıları’nı başlattı.
Mahallelerin kentsel sorunlarını tespit etmek ve bölge halkının talep ve isteklerine en uygun çözüm yollarını üretmek amacıyla Belediye Başkanı Hilmi Bilgin öncülüğünde başlatılan Mahalle Meclisi Toplantılarının ilki Fatih Mahallesi'nde düzenlendi. Fatih Mahallesi Gazi Osman Paşa Parkı yanında sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantıya Başkan Bilgin’in yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, Belediye Başkan Yardımcıları, Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kuzu ve ilgili birim müdürleri katıldı. Ortak ihtiyaçların belirlenmesi, karar süreçlerine halkın katılım sağlaması amaçlanan toplantıya cami imamları, cami dernek başkanları, muhtarlar, azalar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve site yöneticileri ile mahalle sakinleri gibi geniş bir yelpazeden katılım sağlandı.

'MAHALLEYİ MAHALLE SAKİNLERİMİZLE BİRLİKTE YÖNETİYORUZ'
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Mahallemize yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı hemşehrilerimizin mahalleye dair şehrimize dair söyleyecekleri varsa açık elden aracısız direk ekibimize ve bizlere iletmesi için bir araya geldik. Bazılarına burada cevap vereceğiz bazılarını not alıp değerlendireceğiz. Gelen taleplerin yapılabilirliğini araştırıp çok değil 6 ay sonra yaptıklarımızı yapacaklarımızı imkanlarımız ölçüsünde sizlerle tekrar burada paylaşacağız hasbihal edip konuşacağız. Aslında bu programı geçen yıl mart ayında başlatacaktık ancak mart ayından itibaren 'Mahalleyi Mahalleliyle Birlikte Yönetiyoruz' düsturuyla 14 ay önce yapacağımız programı pandemi nedeniyle öteledik ve yeni normalleşmeyle birlikte bugüne planlayabildik" dedi.
Başkan Bilgin; "Mahallemizin en büyük problemi Pünzürük deresi ve hemşehrilerimiz bu konuda haklı. Yazın kokudan geçilemeyen bir nokta inşallah şu anda plan proje müdürlümüz çalışmaları bitirdi ihale bildirimde bulundu. İhale tarihi alıp bu yıl içerisinde inşallah Pünzürük deresinin o sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız. Yine mahallemize seçim döneminde kadın ve gençlerimizin istediği Fatih Mahallesi Gençlik ve Kültür Merkezi projemiz vardı. Bu noktada sayın bakanımızın da destekleriyle gençlik ve spor bakanlığımızla görüştük ve gerekli desteği aldık. Fatih Mahallesi'ne değer katacak güzel bir gençlik ve hanımlar kültür merkezini 30 Haziran'da ihaleye çıkacağız bu sene başlayıp seneye de hizmete açmış olacağız. Mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI