Tokat Tokat'ta bin 250 keklik doğaya salındı

Tokat'ta bin 250 keklik doğaya salındı

13.07.2021 - 11:43 | Son Güncellenme:

Tokat'ta bin 250 keklik doğaya salındı

Tokatta bin 250 keklik doğaya salındı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Tokat Şubesi'nce bin 250 kınalı keklik, üremeleri için doğaya bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 11'inci Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Tokat Şubesi ekiplerince, kasalar içinde getirilen keklikler doğaya bırakıldı.  Düzenlen programa Tokat Valisi Ozan Balcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci ve müdürlük personeli katıldı.
Yaban hayatının korunmasını çok önemsediğini ifade eden Vali Balcı, Bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinesinde doğaya, yaban hayatının çeşitlendirilmesi  ve korunması açısından kınalı kekliklerin salınacağını söyledi.
İl Özel idaresi ve Belediyelerin katılımıyla Tokat’ta Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin kurulduğunu söylen Vali Balcı, “Kanadı kırık bir keklikten, evcil köpeklere, kedilere kadar hepsinin bakımını ve  tedavilerini sağlayacağız. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bunlar bizim hayat ve yaşam kaynaklarımız. Ülkemizin topraklarımızın birer parçası" dedi.

FOTOĞRAFLI