Tokat Tokat'ta çevreci okullar ödüllendirildi

Tokat'ta çevreci okullar ödüllendirildi

15.01.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

Tokat'ta çevreci okullar ödüllendirildi

Tokatta çevreci okullar ödüllendirildi

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından 6’Incısı düzenlenen "Okullararası atık pil toplama" ve "Öğrenciler atık elektronik eşya topluyor" yarışmalarında dereceye giren okullar ödüllerini aldı.
Tokat Belediyesi atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararı önlemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği atık pil ve atık elektronik eşya toplama yarışmalarında dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi. Belediye Başkanlık makamında düzenlelen ödül törenine pandemi nedeniyle okul idarecileri katıldı.
Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu bin 300  kilogram atık pilin toplanarak TAP Derneğine, 6 bin 63 kilogram atık elektronik eşyanın ise geri dönüşüm firmasına teslim edildiğini söyledi.
Başkan Eroğlu, "Cumhurbaşkanımızın eşleri tarafından başlatılan ve Türkiyemizde de dalga dalga yayılan gerçekten önemli olan bir konu. Çevre hepimizin, birlik ve beraber yaşadığımız doğamız her geçen gün bir şeyler kaybediyor. Evde kullandığımız atıkların bertaraf edilmesi çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi hepimizin görevi. Gelecek nesillerimize daha güzel bir çevre bırakmak görevimizin başında gelmektedir" dedi

FOTOĞRAFLI