Tokat Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu başlıyor

Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu başlıyor

02.08.2022 - 16:24 | Son Güncellenme:

Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu başlıyor

Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu başlıyor

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) -TOKAT Belediyesi tarafından 6 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek Topçam Yağlı Pehlivan Güreşlerinin hazırlıkları tamamlandı. 
Ali Yücel Spor Salonunun yanında bulunan Uzunburun mevkiinde düzenlenecek olan Topçam Yağlı Pehlivan güreşlerinde 32 pehlivan, başpehlivan olmak için güreş tutacak. Topçam Yağlı Pehlivan güreşlerinde Tokatlı güreş severler bu sene Recep Kara, Ali Gürbüz, İsmail Erkal, Hüseyin Gümüşalan, Tanju Gemici, Mustafa Arslan, Nedim Gürel, Faruk Akkoyun, Ertuğrul Dağdeviren gibi Kırkpınar'da boy gösteren birçok pehlivanın güreşlerini izleme imkanı bulacak. Farklı boylardan 500 pehlivanın mücadele edeceği güreşler 6 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak. 
Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri organizasyonu için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu "Güreş bizim ata sporumuz. Yüzyıllardır devam eden bu geleneği bizler yaşatmaya devam ediyoruz. Ata sporumız Yağlı Güreş yarışmalarına pandemi süreciyle ara vermiştik. Bu yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kültürümüzün önemli değerlerinden biri olan güreşlerimizi Tokatlı hemşerilerimizin de ilgiyle takip ettiklerini biliyoruz. Er meydanını şimdi Tokat'ta kuruyoruz. Bu vesileyle sadece galip gelmeyi değil, ustaya ve rakiplerine saygı gibi değerleri de içerisinde barındıran bu mücadeleler, kadim kültürümüz bu etkinliklerle devam ediyor. Tokatlı güreş sever hemşerilerimizi özledikleri bu etkinlikle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Topçam Yağlı Pehlivan Güreşlerimize ülkemizin dört bir yanından gelecek güreşseverleri Tokatımızda ağırlamaktan mutlu oluruz. Bütün hemşerilerimizi ve güreş severleri Topçam Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğimize davet ediyorum" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI