Uşak DSİ Uşak'taki 17 yıllık yatırımlarını açıkladı

DSİ Uşak'taki 17 yıllık yatırımlarını açıkladı

19.01.2020 - 10:43 | Son Güncellenme:

DSİ Uşak'taki 17 yıllık yatırımlarını açıkladı

DSİ Uşaktaki 17 yıllık yatırımlarını açıkladı

DEVLET Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son 17 yılda Uşak şehir merkezine yıllık 6.4 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını söyledi.

Tarımve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Uşak'ta yaptığı yatırımlarla verimli  topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Son dönemde yapılan bu su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son 17 yılda Uşak şehir merkezine yıllık 6.4 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını söyledi. Aydın, 117 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. 107 bin 950 dekar araziyi sulamaya açıp, çiftçilere yıllık 125 milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını kaydetti.

'SULAMA PROJELERİ BÖLGE İÇİN KALKINMANIN ANAHTARI'

Son 17 yılda tamamlanan 44 sulama tesisi ile toplam 107 bin 950 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlandığını belirten Aydın "Böylece çiftçilerimize yıllık 125 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. İlyaslı Barajı ve Sorkun Göleti'nde inşaat çalışmalarının devam ettiğine dikkati çeken Aydın, ayrıca Uşak'ın bereketli topraklarına 10 sulama tesisi daha yapmayı planladıklarının altını çizdi. İnsan ve bütün canlıların hayatlarını sürdürmeleri için vazgeçilmez olan suyun,

temel bir ihtiyaç olduğunu hatılatan Mevlüt Aydın, "Sosyal ve ekonomik gelişme ile birlikte hayat standartlarının yükselmesi, kişi başına içme ve kullanma suyu ihtiyacını da önemli ölçülerde arttırmaktadır. Bu sebeple, yeni su kaynaklarının geliştirilmesi ve bunların toplumun kullanımına sunulması için yeterli finansmanın sağlanması sadece gerekli değil, aynı zamanda bir zorunluluk haline gelmiştir. DSİ tarafından yapılan tüm isale hatları, arıtma tesisleri gibi içme suyu faaliyetleri ile hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Gayemiz, içme suyu gitmeyen tek bir yerleşim yeri kalmaması ve tüm halkımızın insan sağlığına uygun, güvenilir su içmesini sağlamaktır. Bu kapsamda Uşak'ta bugüne kadar 2 içme suyu tesisi tamamladık. Bu tesisler ile Uşak şehir merkezine yıllık toplam 6.4 milyon metreküp içme suyu temin ediyoruz. Ayrıca 1 adet sanayi-kullanma suyu tesisini tamamladık" dedi.

'UŞAK İÇİN TAŞKIN KORUMA TESİSLERİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ'

Taşkınlar konusunda da kısa bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü Aydın, "Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğümüz işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor. Uşak için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 17 yılda 47 dere ıslah tesisi yaparak Uşak şehir merkezi ve 48 meskun mahal ile 8 bin 40 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 1 taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir" dedi.

UŞAK , (DHA)

FOTOĞRAF