Van Van Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için 2 bin 500 içme suyu sıvatı kuracak

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için 2 bin 500 içme suyu sıvatı kuracak

19.03.2021 - 10:16 | Son Güncellenme:

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için 2 bin 500 içme suyu sıvatı kuracak

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için 2 bin 500 içme suyu sıvatı kuracak

VAN,(DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından, 13 ilçedeki kırsal mahallelerde hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 bin 500 içme suyu sıvatı kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından büyük ve küçükbaş hayvanların temiz içme suyundan yararlanmaları için geliştirdiği sıvat projesi devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, 13 ilçeye bağlı kırsal mahallelerde çalışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve ilçe belediyelerinin ortak çalışmasıyla bu yıl kırsal mahallelere bin 500 beton ve bin sac sıvat olmak üzere, toplam 2 bin 500 sıvat kurulacak. Makine İkmal Daire Başkanlığı yerleşkesine getirilen sıvatlar ilk etapta ilçe belediyelerine teslim edilirken, daha sonra ilçe belediyelerince tespit edilen kırsal mahallerde kurularak hayvan sahiplerinin hizmetine sunulacak. 
Bu çalışmalarla kırsalda yapılan hayvancılığın kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun, hayvanların yeteri kadar temiz suya ulaşmasıyla birlikte bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin de artacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI