Merkez 'Pati melekleri' sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

'Pati melekleri' sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

10.02.2020 - 16:21 | Son Güncellenme:

'Pati melekleri' sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Pati melekleri sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA)-YALOVA Anadolu Lisesi öğrencileri, Sokak Hayvanlarını Koruma, Besleme ve Farkındalık Yaratma Projesi kapsamında sokak hayvanlarına sahip çıkarak, hayvanların beslenme, barınma ve tedavi edilmesi konularında kentteki sahipsiz hayvanlara yardım ediyor.

Yalova Anadolu Lisesi öğrencileri, sokak hayvanlarının doğal hayat alanlarının korunması, hayatlarının sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmelerinin sağlanması, hayvanlara kötü muamele edilmesinin önlenmesine yönelik toplumsal duyarlılığı arttırmayı hedefleyen ve gençlerin bu alanda farkındalık sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla, İngilizce öğretmeni  Nuray Sırpanlı ile birlikte bir proje yazarak Gençlik ve Spor Bakanlığaı’na başvurdu. Projenin adı,  “Sokak hayvanlarını koruma, besleme ve farkındalık yaratma” bu konuda gönüllü çalışacak öğrenci grubunun adı da “Pati Melekleri” olarak belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yalova Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Nuray Sırpanlı, “Bakanlığa ülke genelinde yukarıda belirtilen alanlarda 25 bin 735 proje başvurusu yapılmış, bu projeler arasından 1001 tanesi  hibe almaya hak kazanmıştır. Bu projelerin de 42 tanesi sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal sorumluluk projesidir. Okulumuzda bu konuda gönüllü olarak çalışmalara katılmak isteyen 150 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Bu sayının daha da artacağını düşünmekteyiz. Projemiz üç ay sürecek olup, bu süreçte öncelikle okulda hazırlık çalışmaları yapılmış ve yapılacak etkinlikler planlanmıştır” dedi.

“TEK DİLEĞİMİZ HAYVANLARIN HAK ETTİĞİ GİBİ GÜZEL YAŞAMALARI”

Çalışmaların özellikle kırsal alana atılmış kedi ve köpekleri kapsadığını belirten Sırpanlı, “Onların beslenme ihtiyaçlarını karşılama, tedaviye ihtiyacı olanları tespit ederek tedavi edilmelerini sağlama, gönüllü veterinerlerle iş birliği yaparak onların desteğiyle  hayvanların daha iyi imkanlarda yaşamaları için farkındalık yaratma çalışmaları yapmaktır. Yaptığımız etkinliklerden oluşan görselleri de kullanarak, önce kendi okulumuzda, daha sonra diğer okullarda veterinerler eşliğinde seminer vererek gençlerimizin bu konudaki duyarlılıklarını artırmayı planlıyoruz. Okul Müdürümüz Hayati Yılmaz ve tüm idarecilerimiz de projemize son derece destek vermektedir. İlk etkinliğimiz  en çok köpek atılan Topçular- Handere Çöplüğü arası bölgede yapılmıştır. Bu bölgede beslemelerimiz devam edecektir. Ayrıca Subaşı ve Kaytazdere hayvan barınakları ziyaret edilerek orda tedavi  ya da rehabilite edilen hayvanların  durumları incelenmiştir. Ayrıca  Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal Bey’e de bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Belediye Başkanı Ali Kangal, Kaytazdere Barınak ziyaretinde bize eşlik etmiştir. Tek dileğimiz hayvanların hak ettikleri gibi yaşamalarıdır. ‘Merhametinle fark yarat,bir patiye de sen el uzat’ cümlesi sloganımız olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI