Merkez Yalova Belediye Başkanı Salman, balkan ülkelerindeki kardeş şehirleri ziyaret ediyor

Yalova Belediye Başkanı Salman, balkan ülkelerindeki kardeş şehirleri ziyaret ediyor

06.12.2019 - 10:32 | Son Güncellenme:

Yalova Belediye Başkanı Salman, balkan ülkelerindeki kardeş şehirleri ziyaret ediyor

Yalova Belediye Başkanı Salman, balkan ülkelerindeki kardeş şehirleri ziyaret ediyor

Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) - RESMİ programlar dâhilinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç, balkan ülkelerinde bulunan kardeş şehirleri ziyaret ediyor.

Ziyaret duraklarının ilki olan Gümülcine Belediyesi'ne giden Başkan Salman ve Başkan Yardımcısı Güleç, burada Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ile bir araya geldi. Ziyarette Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Emre Ahmet, Başkan Vekili Dimitris Polityadis ve Meclis Üyesi Mesut Mehmet’te hazır bulundu. Belediye ziyareti sonrasında Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’na konuk olan Başkan Salman ve Başkan Yardımcısı Güleç, her iki kardeş şehir arasında ortak çalışmaların yapılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Buradaki resmi temaslarını tamamlayan Başkan Salman ve Başkan Yardımcısı Güleç, sırasıyla Makedonya'nın-Ohrid, Kosova'nın İpek ve Sırbistan'nın-Novi Pazar şehirlerini ziyaret edecek. Yapılacak olan ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Salman, “Balkan coğrafyasında kardeş şehirlerimiz bulunmakta. Bu kardeş şehirlerimizle ikili temaslarımızı iyi bir şekilde sürdürüyoruz. Bu ilişkilerimizin daha üst seviyelerde gerek ekonomik gerek ise sosyal ve kültürel anlamda daha da yayılması için görüşmeler yapacağız. Yapmış olduğumuz resmi ziyaretlerde 2020 yılında kentimizde yapmayı planladığımız kardeş şehirler buluşması için davetlerimiz olacak” dedi.

FOTOĞRAFLI