Merkez Yalova’da 3 günde 850 kilogram mama dağıtıldı

Yalova’da 3 günde 850 kilogram mama dağıtıldı

13.03.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

Yalova’da 3 günde 850 kilogram mama dağıtıldı

Yalova’da 3 günde 850 kilogram mama dağıtıldı

Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışı süresince sokak hayvanları ile yakından ilgilendi. 13 mahalledeki çeşitli noktalara, 3 günde 850 kilogram mama bırakıldı. 
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin rakım olarak en yüksekte yer alan mahallesi Paşakent başta olmak üzere 13 mahallede, 3 gün boyunca 500 kilogram köpek, 350 kilogram kedi maması dağıttı. Ayrıca güvercinlerin de yemleri de ihmal edilmedi.
Zaman zaman sokak hayvanları için sosyal medya üzerinden mesaj aldığını belirten Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Kar yağışının yoğun olduğu yerlerde can dostlarımızın yiyecek ve içecek bulamadıklarını düşünen vatandaşlarımız oluyor. Gerek sosyal medyada, gerekse arayarak bizlere ulaşan vatandaşlarımız gönülleri ferah bir şekilde telefonlarını kapatıyorlar. Yalova Belediyesi olarak sokaklardaki can dostlarımız için rutin olarak yaptığımız beslemelerin yanı sıra özellikle olumsuz havalarda faaliyetimizi arttırıyoruz. Kimsenin aklı can dostlarımızda kalmasın. Herhangi bir olumsuz durumda lütfen 153 E.V.İ.M üzerinden bizimle irtibata geçsinler” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI