Merkez Yalova'da uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekildi

Yalova'da uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekildi

16.12.2019 - 14:15 | Son Güncellenme:

Yalova'da uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekildi

Yalovada uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekildi

Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) - YALOVA'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliği görevlileri tarafından uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgiler verilirken, bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliği görevlileri tarafından “Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Arzıyla Mücadelesinde Farkındalık ve Narkorehber Eğitimleri” Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji ve Eylem Planı Amaç ve Hedefleri doğrultusunda Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yalova Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulları ve Sivil Toplum Örgütleri ile iş birliği çalışmalarını sürdürüyor.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli “Psikososyal Müdahale Ekibi” görevlileri ile yönetici ve öğretmen personellere yönelik “Her Öğretmen bir Narkorehber Olsun” sloganı ile başlatılan bilgilendirme seminerleri düzenlenerek toplamda 650 yönetici ve öğretmene seminer verildi. Faaliyet süresince başta uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere zararlı alışkanlık ve davranışlara karşı ‘çocuklara hayır deme yetisinin kazandırılmasında’ öğretmenlerin üstlendiği görevin önemine dikkat çekildi.

Yalova’daki Sivil Toplum Örgütleri tarafından organize edilen ve toplumun katılımına açık sanatsal kültürel etkinliklerde Narko el broşürleri dağıtımı ve farkındalık mesajları içeren pankartlar sergilendi.  Konser etkinliklerinde sahne alan sanatçıların önderliğinde vatandaşlar ile bütünleşerek birlikte; “Uyuşturucu ile Mücadeleyi Önemsiyoruz; Narkorehberi Destekliyoruz” sloganını haykırılarak örnek işbirliği çalışmaları yürütüldü. Etkinlikler süresince genel toplamda 5000 kişi bir araya geldi.

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksek Okulu akademik personeli ve güvenlik bölümü öğrencilerinde katılımları ile “Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Arzıyla Mücadelesinde Farkındalık ve Narkorehber Eğitimleri” düzenlendi.  Genel toplamda 140 kişilik öğrenci ve akademik personel ile etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler içerisinde KEM Büro Amirliği eğitici personeli eşliğinde Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin tarafından arama-bulma faaliyetleri gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI