Yozgat Mehmet Akif Ersoy, tiyatroyla anlatıldı

Mehmet Akif Ersoy, tiyatroyla anlatıldı

27.12.2019 - 10:02 | Son Güncellenme:

Mehmet Akif Ersoy, tiyatroyla anlatıldı

Mehmet Akif Ersoy, tiyatroyla anlatıldı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında, tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez'in 'Gitme Ey Yolcu' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında sahnelenen tek kişilik oyunda Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlere yer verildi. Oyunu büyük bir dikkatle izleyen katılımcıların zaman zaman duygu dolu anlar yaşadığı görülürken katılımcılar oyun sonunda tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’i ayakta alkışladı. Yozgat Valisi Kadir Çakır, oyuncu Ahmet Yenilmez’e teşekkür plaketi takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.
Tiyatro gösteriminin ardından katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy’un resimlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.
Ülke insanının Mehmet Akif Ersoy’u tanıma ve bilme zaruretinin olduğunu belirten tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, "Ülkemizde ilk kez bu yıl sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy haftası ilan edildi. Milli mücadelemizin abide şahsiyetlerinden, İstiklal Marşımızın şairi, birinci meclisin mebusu, sporcu, bilim adamı gibi birçok kimliği bünyesinde barındıran Mehmet Akif Ersoy’un nesiller tarafından bilinme zarureti vardır. Safahatı okuduğunuzda sanki o günleri bugün yaşamış gibi olursunuz. Gerek çıkardığı dergiler, gerek yazdığı yazılarına ve şiirlerine bakıldığı zaman sanki bugüne dair bir şeyler söylüyor. O yüzden Mehmet Akif Ersoy’un ülke insanı tarafından daha iyi tanınması için bu hafta vesile oldu. Bu nedenle Yozgat’ta bulunuyoruz" dedi.
 Mehmet Akif Ersoy ile ilgili ilk tiyatro oyununu kendisinin sahneye koyduğunu da dile getiren Yenilmez, “ Oyunumuzu Yozgat’ta sahnelemek için burada bulunmaktayız. Akif Yozgat’a gelmiş. Burada bir müddet kalmış, tekrar yıllar sonra onu en azından rol anlamında canlandıran biri olarak burada anmış olmak benim için ayrıca bir gurur vesilesi” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI