Yozgat Yozgat’ta tarihi eser operasyonu

Yozgat’ta tarihi eser operasyonu

21.09.2020 - 12:08 | Son Güncellenme:

Yozgat’ta tarihi eser operasyonu

Yozgat’ta tarihi eser operasyonu

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta son bir hafta içerisinde jandarma tarafından yapılan denetimler sonucu tarihi eser kaçakçılığı konusunda yapılan 2 ayrı operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklandı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Çalatlı köyü yakınlarında durdurulan bir otomobilde arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda, otomobilde bulunan S.A., U.D.,O.E., ve M.İ. isimli şahıslar gözaltına alındı. Otomobilde, 11 adet sikke, 18 adet heykel ile 10 adet tarihi obje ele geçirildi.
Jandarmada yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ
Jandarma ekiplerinin gün aşırı yaptığı ikinci operasyonda ise, Yozgat Merkez Çalatlı köyü yakınlarında bulunan dinlenme tesisinde, bir otomobilde arama yapıldı. Yapılan aramada, 5 adet sikke, bir adet Meryem Ana heykeli ile 4 adet tarihi özelliği bulunan metal plaka eleJandarmada yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
FOTOĞRAFLI