Geri Dön

Yumurtasız hamur kızartması tarifi

Hem kahvaltılık hem atıştırmalık, leziz hamur kızartması tarifi. Siz de evinizde sevdiklerinize kolayca yumurtasız hamur kızartması hazırlayabilirsiniz. Leziz, kolay hazırlanan yumurtasız hamur kızartması tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirin!

Yumurtasız hamur kızartması tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 tutam tuz
sıvı yağ (kızartmak için)

Yumurtasız Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabı içinde yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
İyice çırpıldıktan sonra ara ara un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyip yoğurun.
Düz bir zemine un serpip hamuru üzerinde merdane ile açmaya başlayın.
Hamur açıldıktan sonra bir bıçak bile hamuru kareler halinde kesin.
Uygun bir tencere ya da tavaya yağ koyup kızdırın.
Kızmış yağa kestiğiniz hamurları atıp arkasını çevirerek kızartın.
Sıcak halde servise sunun.

Afiyet olsun. :)

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber