Geri Dön
Zeynep Bastık 'Bana Sorma' ile 'Zeyno Disco'yu merak ettirdi

Zeynep Bastık 'Bana Sorma' ile 'Zeyno Disco'yu merak ettirdi

Z kuşağının en favori Türkçe pop şarkıcısı olan Zeynep Bastık, çalışkanlığı ve azmiyle kendine hayran bırakıyor. Bu kez dev bir prodüksiyonla karşımıza çıktı Bastık. 'Zeyno Disco' adını verdiği konsept dans albümünün çıkış şarkısı 'Bana Sorma' sonunda dinleyiciyle buluştu. Peki 'Bana Sorma' beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sonunda bir albümle, 'Zeyno Disco'yla geliyor

Zeynep Bastık radyoların da dijital müzik platformlarının da en büyük favorilerinden. Her yeni şarkısıyla heyecan uyandıran Zeynep Bastık, kendisinden bekleneni yaparak bir albümle karşımıza çıkacak. 'Zeyno Disco' adlı bu albüm ise her ay düzenli aralıklarla çıkacak single'larla dinleyiciye tanıtılacak. Yani yurt dışındaki 'albümü müjdeleyen single'lar' mantığı devrede. Gayet doğru bir adım. 'Bir Daha' ile "Zeynep Bastık kaliteli dans şarkılarının yıldızı olmalı" dedirten şarkıcı, bu çağrımıza kulak vermiş olmalı ki dans şarkılarından oluşan konsept bir albümle, 'Zeyno Disco' ile müzik yolculuğuna devam ediyor.

Yine "Zeynep Bastık doğru yolda" dedirtti

'Zeyno Disco'nun ilk şarkısı 'Bana Sorma' geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Söz ve müzik Zeynep Bastık ile Serhat Şensesli'ye ait. Aranjör koltuğunda 'Bir Daha'da harikalar yaratan Serhat Şensesli var yine. Başarılı mix ve mastering ise Barış Büyük'e ait. Müthiş bir prodüksiyonla ve Ecem Lawton yönetmenliğinde çekilen video klibi ise 'Bana Sorma'yı yükseltmiş. Bütün adımlar doğru. Zeynep Bastık hem kaliteli hem de 'standart Türkçe pop' müziği için yenilikçi bir işe daha imza atmış. 'Bana Sorma' yüz güldüren, "Zeynep Bastık doğru yolda" dedirten, kaliteli bir iş olmuş. 'Zeyno Disco'yu merak ettiren, 'disco albümü' konseptine güzel bir giriş olmayı başarmış şarkı.

Nakaratı daha güçlü olmalıydı

Fakat 'Bana Sorma'nın 'Bir Daha' ile kıyaslama yapıldığında sönük bir beste olduğu da ne yazık ki ortada. 'Bana Sorma' giriş ve köprü kısımlarıyla heyecan uyandırsa da nakaratıyla beklenen etkiyi ve patlamayı yapamıyor maalesef. Şarkı eğer güçlü bir nakarata ya da nakarat sonrası melodiye sahip olsaymış -'Bir Daha'yı uçuran kısım nakarat sonrası melodisiydi hatırlarsınız- gerçekten de şarkı uçup gidermiş. Ama gidememiş maalesef. Şarkıyı 'Bir Daha'daki gibi bir kez daha dinleme heyecanınız çok oluşmuyor maalesef. Bir de bana göre hatalı olan isim seçimi var tabii. 'Uçtu gitti hayaller' kısmı akılda kaldığı için şarkının adının da 'Uçtu Gitti Hayaller' olması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada 'Bana Sorma' seçiminde bir hata var. Şarkının ismi şarkıda geçmediğinde dinleyiciye soğuk kaçıyor ne yazık ki. Bu 'isim' alışkanlığı kırılamadı dinleyicide henüz... Bu ufak detaylar elbette nazar boncukları. 'Bana Sorma' belki 2021'in en büyük hit'lerinden biri olmayacak ama en kaliteli şarkılarından biri olduğu ortada. Prodüksiyon muazzam, Zeynep Bastık'ın azmi ve çalışkanlığı takdir edilesi. İkinci single'ı 30 Nisan'da duyurulacak 'Zeyno Disco'nun zaman içinde büyüyecek daha büyük hit'ler barındırdığını umut ediyorum.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler