Geri Dön
Bosna - Hersek hakkında bilinmesi gerekenler

Bosna - Hersek hakkında bilinmesi gerekenler

Balkan Yarımadası'nda yer alan Bosna - Hersek, tarihi, kültürü, sıcak kanlı insanları ve yemekleriyle meşhur bir Balkan ülkesi. Yolunuz düşerse diye sizler için Bosna - Hersek hakkında bilinmeyenleri derledik.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Kalp şeklinde ülke!
Bosna- Hersek 'kalp şeklindeki ülke' olarak anılır. Bunun sebebi ise ülkenin haritadaki görünümünün hafif kalp şeklinde olmasıdır.


Bosna kelimesinin anlamı!
Ülkenin adını aldığı 'Bosna' kelimesinin anlamı oldukça güzel. Hint-Avrupa dilinde su anlamına gelen Bosana kelimesinden gelir.


Kahveyi çok seviyorlar
Araştırmalara göre Bosna - Hersek, dünyada kişi başına en çok kahve tüketen onuncu ülke.


Bosna'da bir yağmur ormanına rastlamak mümkün
Karadağ sınırının yanında yer alan Sutjeska Ulusal Parkı, 3 bin 500 dönümlük yağmur ormanlarına sahip. 170 ağaç türünün yanı sıra binlerce bitki ve hayvana ev sahipliği yapan bu orman 20 yıldır Unesco Dünya Mirası Alanı. Bosna'nın en yüksek şelalelerinden biri olan Skakavac Şelalesi de bu ormanın içinde yer alıyor.

Haberin Devamı


Ulusal sembolleri Zambak!
'Lilium Bosnacum' olarak bilinen Bosna Zambağı çiçeği Bosna'nın ulusal sembolüdür. Yerli bir çiçektir ve geleneksel olarak hediyeleri temsil eder, doğum günü pastalarını ve ambalaj kağıtlarını süslemek için de kullanılır. Bugün hem Bosna'yı hem de Boşnakları temsil ediyor.


İlk tramvay seferi buradan!
Avrupa'da ilk tramvay seferi 1885 yılında Bosna Hersek’in başkenti Sarajevo (Sarayevo)'da gerçekleşmiştir.


Bosna'da piramit olabilir!
Bosna - Hersek'le ilgili bir diğer ilginç bilgi ise Bosna Hersek'in Visoko şehrinde piramitlerin olduğunun iddia edilmesidir. Görünüşe göre bunu söylemek mümkün ancak orada bir piramit varsa bunca yıldır gün yüzüne çıkarılmamasının sebebi nedir?

Benzer İçerikler