BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'ABD temerrüde düşerse felaket olur'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ABD'nin temerrüde düşmesinin küresel ekonomi için felaket olacağını söyledi.

|

ECB Başkanı Christine Lagarde, Amerikalı siyasetçileri borçlanma tavanı konusundaki anlaşmazlıklarını çözmeye çağırdı. 

ABD ekonomisinin büyüklüğüne, finans sektörünün derinliğine ve bir temerrüt durumunda karşı karşıya kalınacak durumun tamamen öngörülemez olmasına işaret eden Lagarde, "Eğer ABD temerrüde düşer ise bu hem ABD hem de küresel ekonomi için felaket bir gelişme olur" dedi.  

Lagarde, "Liderlerin ortak bir anlayışa varacaklarına güveniyorum, aksi takdirde bizi çok negatif bir gelişmenin içine sokarlar" diye konuştu. 

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.