BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

ABD'de sondaj kule sayısında düşüş sürdü

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste üçüncü haftasında sınırlı da olsa geriledi.

|

Baker Hughes tarafından paylaşılan rapora göre 5 Nisan ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 620 oldu. 

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 131 adet daha aşağıda bulunuyor. 

Petrol sondaj kule sayısı 2 adet artışla 508 oldu. Doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 110 olurken, iki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri 1 adet düşüşle 2 seviyesine indi. 

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 600'ü karada, 20'si açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 1 adet düşerken, açık sularda değişmedi. 

KANADA VE MEKSİKA KÖRFEZİ
 
Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 15 adet azalarak 136 seviyesine indi. Ülkede petrol kule sayısı 5 adet düşüşle 71, doğal gaz kule sayısı 10 adet düşüşle 65 olarak belirlendi. 
 
Meksika Körfezi'nde sondaj kule sayısı değişmeyerek 18 olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 16 adet düşüşle 756 seviyesinde indi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.