BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Almanya'da enflasyon şubatta düştü

2023 yılında Japonya'yı geçerek dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Almanya'da enflasyon artış hızı şubat ayında öncü verilerle gerileme gösterdi.

|

Almanya'da Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre şubat ayında enflasyon geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Piyasa beklentisi bir önceki ay yüzde 2,9 olan artış hızının yüzde 2,6'ya gerileyeceği yönündeydi.

Avrupa Birliği (AB) üyeleriyle karşılaştırılmak üzere uyumlaştırılmış tüketici fiyatları artışı yüzde 2,7 oldu. Analistler bir önceki ay yüzde 3,1 olan AB uyumlu tüketici fiyatlarının yüzde 2,7 olacağı yönünde görüş belirtmişti.

Aylık bazda tüketici fiyat artışı yüzde 0,4 olurken, AB uyumlu artış yüzde 0,6 olarak belirlendi. Beklentiler sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,6 artış olacağı şeklindeydi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.