BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Suudi petrol devi Aramco'nun Çinli ortağı Rongsheng Petrochemical ile Saudi Aramco Jubail Rafineri Şirketi'nde (SASREF) bir ortak girişim oluşturmayı araştırdığı bildirildi.

|

Aramco kısa bir süre önce Rongsheng'in SASREF'in %50 hissesini satın almasını öngören bir iş birliği çerçeve anlaşması imzaladı.

Aramco, “Anlaşma Aramco'nun Rongsheng iştiraki Ningbo Zhongjin'in (ZJPC) %50 hissesini potansiyel olarak satın almasına ek olarak SASREF'te sıvıdan kimyasala genişleme projesinin geliştirilmesine de zemin hazırlıyor” dedi.

Aramco, Hollanda merkezli iştiraki Aramco Overseas Company BV aracılığıyla Temmuz 2023'te Rongsheng'in %10 hissesini satın almıştı.

Rongsheng ise bir aromatik üretim kompleksi işleten ve saflaştırılmış tereftalik asit üreten bir ortak girişimde payı bulunan ZJPC'nin %100 hissesine sahip.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.