BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Arjantin'de enflasyon beklentisi yükseldi

Arjantin Merkez Bankası tarafından yapılan anket analistlerin yıllık enflasyon beklentilerinin yükseldiğini ortaya koydu.

|

Cuma günü yayınlanan ankette 2023 sonu için enflasyon beklentileri yüzde 126'dan yüzde 149'a çıktı.

Analistler nisan ayında yüzde 8,4 olan enflasyonun mayıs ayında yüzde 90'a yükseldiğini de tahmin etti.

Arjantin ekonomisinin bu yıl yüzde 3 daralacağını tahmin eden ekonomistler Arjantin pesosunun ABD doları karşısındaki resmi kurunun da yıl sonuna kadar cari 245 seviyesinden 408,68'e yükseleceğini, 2024 yılında da kurun 917,54 olacağını öngördü.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.