BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

BoJ tahvil işlemleri için zarar karşılığı ayırdı

Japonya Merkez Bankası (BoJ) sözcüsü açıklamada, Banka'nın tahvil işlemlerindeki kayıplar için maksimum karşılık ayırdığını söyledi.

|

Sözcü, tahvil işlemlerinde olası kayıplar için ayrılan karşılığın seviyesinin 2024 mali yılı için %100 olduğunu söyledi. BoJ genellikle tahvil işlemlerinde zarar karşılığı hedefini işlemlerden elde edilen kazanç ya da kayıpların %50'si civarında tutuyor.

Nikkei ilk olarak pazartesi günü BoJ'un tahvil işlemlerindeki kayıplar için maksimum karşılık ayırdığını bildirdi. Nikkei gazetesinin haberine göre karşılıklar tahvil ve diğer işlemlerden elde edilen gelirlerle finanse ediliyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.