BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Bundesbank'tan Alman ekonomisi açıklaması

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisinin bahar aylarında yaşanan benzeri görülmemiş daralma sonrasında hızlı ve geniş tabanlı toparlanmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak Banka, tam bir toparlanmanın mümkün olması için koronavirüse bir aşının bulunmasının gerekli olabileceğini de vurguladı.

|

Bundesbank bugün yayınladığı aylık raporda, "Nisan ayında görülen en düşük nokta sonrası makroekonomik performansta başlayan açık ve geniş tabanlı toparlanma devam edecek. Alman ekonomisi 2020 yazında çok güçlü şekilde büyüyecek" ifadeleri yer aldı.

Özel tüketimin toparlanmaya "güçlü bir katkı" yapmasının beklendiğini ifade eden Bundesbank, sermaye malı yatırımlarının da belirleyici olacağını vurguladı.

Bununla birlikte Bundesbank, pandeminin global olarak kontrol altına alınmış olmadığına işaret etti ve bunun Almanya'nın ihracatı ile sanayi üretimi üzerinde baskı yaratacağını belirtti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.