BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Çin çelikte enerji yoğunluğunu düşürecek

Çin, 2025 yılına kadar çelik üretiminde enerji tüketimini %2 ve alüminyum sektöründeki karbon emisyonlarını %5 azaltmayı hedeflediğini açıkladı.

|

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) yaptığı açıklamada ülkenin yurt içi demir cevheri ve bakır kaynaklarının araştırılmasını güçlendireceğini ve kaynak verimliliğini artırmak için geri dönüşüm metallerinin geliştirilmesini destekleyeceğini bildirdi.

MIIT, 2025 yılına kadar Çin'in çelik, çimento ve temel emtia kapasitesinin "en azından azalacağını" ve çelik sektörü için kademeli üretim mekanizmalarını araştıracağını kaydetti.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.