BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Credit Suisse Başkanı Horta-Osorio istifa etti

İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse'in Başkanı Antonio Horta-Osorio bir yıldan kısa bir süre önce üstlendiği görevinden istifa etti.

|

Horta-Osorio, Credit Suisse Yönetim Kurulu'nun seyahatleri ve kişisel harcamaları konusunda iç soruşturma başlatma kararının ardından istifasını duyurdu.

"Benim kişisel eylemlerimin banka için zorluklara yol açmasından üzüntü duydum" ifadelerini kullanan Horta-Osorio, bankanın çıkarlarını ve hissedarları korumak için istifa kararı aldığını belirtti.

Credit Suisse, Horta-Osorio'dan boşalan göreve yönetim kurulu üyesi Axel Lehmann'ı getirdi. Daha önce UBS'de görev yapan Lehmann, 2021 yılının ikinci yarısında Credit Suisse'e katılmış ve risk komitesi başkanlığını üstlenmişti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.