BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Deutsche Bank'tan petrol tahmini

Deutsche Bank, OPEC+'ın yarın yapacağı toplantıda üretimin günlük 400 bin varil artırılması planını erteleme yönünde bir karar alsa bile petrol fiyatlarında düşüşün süreceğini savundu.

|

Deutsche Bank analistleri yayınladıkları raporda, "OPEC'in üretim artırımına ara vermesinin fiyatları yukarı taşıyacak bir adım olacağı yanlış bir düşünce olacaktır. Yaptığımız modellemeler, OPEC+ üretim artışını nisan ayına kadar ötelese bile ilk çeyrekte arz fazlası oluşacağına işaret ediyor" ifadelerine yer verdiler.

Analistler, arz fazlasının etkisi ile NYMEX'te Batı Teksas petrolünün gelecek yıl 60 dolar/varil seviyesinin altına inebileceğini öngördüler. 

NYMEX'te ocak vadeli Batı Teksas petrolü şu sıralarda düne göre 1,67 dolar artışla 67,85 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Mart vadeli için de fiyat 67,18 dolar seviyesinde.

ICE'de şubat vadeli Brent petrolü de düne göre 1,85 dolar artışla 71,08 dolar/varil seviyesinde.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.