BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Dijital euro banka mevduatlarını azaltır'

Morgan Stanley analistleri tarafından yapılan tahminlerde, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dijital euro çıkarması halinde Euro Bölgesi'ndeki bankaların müşteri mevduatlarının yüzde 8'ini kaybedecekleri öngörüldü.

|

Morgan Stanley analistleri bu tahminlerini, 15 yaşın üzerindeki tüm Euro Bölgesi vatandaşlarının tamamının, dijital euronun çıkarılması halinde ECB kontrolündeki dijital bir cüzdana vatandaşın aktarabileceği maksimum miktar olacağı öngörülen 3 bin euroyu aktaracaklarını baz aldı.

Analistler yaptıkları değerlendirmede, "Bu durum teorik olarak Euro Bölgesi toplam mevduatlarını 873 milyar euro, yani yüzde 8 azaltacak" ifadelerini kullandılar.

Morgan Stanley'e göre mevduatlarda azalma Baltık ülkeleri, Çekya, Slovenya, Slovakya ve Yunanistan gibi küçük ülkelerde yüzde 8 ortalamasının çok üzerine çıkacak. Kişi başına 3 bin euronun dijital cüzdana aktarılması bu küçük ülkelerde toplam mevduatları yüzde 17-30 arasında aşağı çekecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.