BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'ECB daha fazla yardım sağlamaya hazır'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "Eğer salgın devam eder ise ECB daha fazla yardım sağlamaya hazır." dedi.

|

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bankanın koronavirüs salgınının ekonomik etkileri ile başa çıkmak için elindeki tüm araçları kullanmaya hazır olduğunu tekrarladı.

Bir toplantıda konuşan Lagarde, koronavirüs salgınını "inanılmaz bir kriz" olarak tanımladı. Ancak Lagarde, Avrupa'nın bu krize şu ana kadar verdiği yanıtın uygun olduğunu hissettiğini de vurguladı.

Avrupa'nın salgında potansiyel bir ikinci dalga ile karşı karşıya olmasını da değerlendiren Lagarde, "Durum ile doğru politikaları uygulayarak ve bütçe harcamalarını artırarak başa çıkmaya çalıştığımızda emin olmamız gerekli" dedi.

Lagarde, "Çok şey yaptık, ancak eğer daha fazlası gerekli olur ise onları da yapmaya hazırız. Eğer durum kötüleşir ise gerekli olan ne varsa yapacağız" diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.