BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni toparlandı

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni son dört aydır devam eden düşüşüne son verdi ve piyasa beklentilerinin aksine bir miktar toparlandı.

|

Sentix tarafından açıklanan rapora göre bir önceki ay -22,5 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi ağustos ayında -18,9 puana yükseldi. Piyasa beklentisi endeksin -23,4 puana ineceği yönündeydi.

Böylece endeks nisan ayında başladığı düşüş serisini 4 ay sonra sonlandırmış oldu.

Cari endeks -20,5 puanda kalırken, beklenti endeksi -24,5 puandan -17,3 puana çıktı.

ALMANYA'DA GÖRÜNÜM DAHA DA KÖTÜLEŞTİ

Euro Bölgesi'ni sürükleyen ekonomi olan Almanya'da olumsuz görünüm ise devam etti.

Sentix yatırımcı güven endeksi ağustos ayında -28,4 puandan -30,7 puana indi. Böylece üst üste dördüncü ayda da düşüş gösteren endeks 2022 yılı Ekim ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Cari endeks -28 puandan -35,3 puana inerken, beklenti endeksi -28,8 puandan -26 puana yükseldi. Cari endeks 2020 yılı Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.